Citytrip Praag vanaf onze Camping de Regenboog in Tsjechie 

2022 goed nieuws wij gaan weer citytrips naar Praag organiseren! Hoe leuk is dat! inclusief Nederlandse gids! 

Citytrip Praag! Ook al zo’n zin om tijdens je vakantie de hoofstad van Tsjechie te bezoeken? We hebben het voor jullie heel makkelijke gemaakt, we hebben namelijk gezorgd dat je op de camping een trip naar Praag kan boeken. Dit is lekker makkelijk want je hoeft zelf niet te rijden, een parkeerplaats te zoeken in de drukke stad of iets uit te zoeken over Praag zelf. We hebben zelf gemerkt dat het zo veel makkelijker is om gewoon een bus in te stappen en een gids te hebben tijdens een citytrip. Zo komt je in een dag veel meer te weten over de stad dan wanneer je het zelf uitzoekt. Vandaar dat we de volgende donderdagen voor jullie hebben vastgelegd. 

De bus vertrekt om 8.00 uur vanaf de camping en zal weer om 21.30 uur terug zijn op de camping. We hebben een Nederlandstalige gids die u kan rondleiden door Praag!

Datums:

21 juli 2022

28 juli 2022

4 augustus 2022

Let op woensdag 10 augustus 2022 

Programma citytrip:

Startpunt

10:30 – 11:50 wandeling Praagse burcht

12:00- 12:15 Wisseling van de wacht bij de Praagse burcht, dit is een ceremonie van wachten die wisselen.

12.15-12.45 koffie pauze (excl)

12.45 – 13.30 wandeling Kleine zijde

13:30 – 14:00 Wandeling Karelsbrug

14:00 – 15:00 Wandeling Oude stad met de Astronomische klok

Na 15.00 ben je vrij om te staan en te gaan waar je wilt, de rondleiding is overigens niet verplicht! 

19.00 Eindpunt 

Je kunt tickets reserveren door ons een e-mail te sturen of reserveren bij de receptie. Tijdens je verblijf kun je vervolgens de entreekaartjes voor de bus ophalen bij de receptie. (graag voor minimaal een dag voor vertrek betalen.)

Prijs: €22,50 of 560kc per persoon incl de rondleiding door Praag! Let op dit is een indicatie! We zijn de prijzen nog aan op opvragen. Ga ervan uit dat de prijs nog iets hoger uitkomt ivm met prijsstijgingen. 

Een kort verhaaltje over Praag:

Praag, de Gouden Stad aan de rivier de Moldau, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het volledige historische centrum werd dan ook door UNESCO op hun Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is één van de oudste en grootste steden in Centraal-Europa met een uniek en divers architecturaal aanbod, één van zijn bijnamen is ‘de stad van de honderd torens’. Een grove onderschatting, want Praag telt er maar liefst 550!

Tot 1992 was Praag de hoofdstad van Tsjecho-Slovakije, daarna van de republiek Tsjechië. Doordat er tijdens WO II weinig bezienswaardigheden zijn vernietigd vind je er vele gebouwen in zeer diverse bouwstijlen terug. Zowel in barokke, gotische, jugendstil en brutalistische stijl werden opvallende gebouwen neergezet. In de historische binnenstad vind je onder andere het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein en de bekende Karelsbrug die de verbinding maakt tussen de Oude Stad en de wijk Malá Strana.

Aan beide zijden van het centrum ligt een historische vesting. Aan de noordwestzijde is dat de grootste burcht ter wereld: de ‘Praagse Burcht‘. Aan de zuidkant ligt de vesting Vysehrad, met binnen haar muren de begraafplaats van vele bekende Tsjechen. Bezoek ook zeker eens het Nationaal Museum, het belangrijkste museum van Tsjechië.

Maar er zijn ook wat voorbeelden van recentere architectuur te vinden in Praag, zoals bijvoorbeeld de brutalistische Zizkov-televisietoren. Sinds 2000 zijn de drie palen van de toren versierd met kruipende baby’s van de Tsjechische beeldhouwer David Cerny.

Praag telt naast de vele torens ook heel wat eetgelegenheden in bijzondere stijl. Zo kan je in Café Imperial heerlijk dineren in een Art Nouveau kader. Een liefhebber van visgerechten kan terecht in Hergetova Cihelna. Een stijlvol restaurant met zicht op de Karelsbrug.

Heerlijk toch die eeuwen geschiedenis met statische gebouwen, typische gerechten en kunstige straatjes.

Boek nu en reserveer een citytrip naar Praag! 

Zin in de citytrip naar Praag? Reserveer dan nu online, we zien je graag aankomend seizoen verschijnen! Of bel voor meer informatie naar 0636164972. Natuurlijk zijn de activiteiten volledig vrijblijvend.  Op de camping kun je met eigen tent, caravan of camper komen of bijvoorbeeld een stijlvol appartement, gezellige blokhutten voor 6 personen of onze mooie safaritenten. Boek een mooie kampeervakante met citytrip Praag. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op 0031636164972.