Op de kaart hieronder staan een heleboel leuke opties voor een dagje uit in de omgeving.

Of klik hier op de link 

 

Uitstapjes nabij onze camping in de omgeving van Dresden

Bezoek onze camping en profiteer van alles dat de omgeving van Dresden jou te bieden heeft. Er zijn zowel prachtige steden als natuurparken in de buurt van onze camping te vinden. Het maakt dus niet uit of je een natuurmens bent of liever wat cultuur opsnuift. Er is voor iedereen een leuk uitstapje te vinden in de omgeving van Dresden en onze camping.

In de omgeving van Dresden en de camping zijn veel mooie steden te vinden

Op gemiddeld een uur rijden vind je de steden Dresden, Bautzen en Görtlitz die alle drie het bezoeken zeker waard zijn. In deze steden zijn prachtige oude gebouwen te bezichtigen en er kan natuurlijk ook goed gewinkeld worden. Voor wie Duitse cultuur op wil snuiven, hebben wij naast deze steden nog meer culturele suggesties in de omgeving van onze camping en Dresden:

 • Concentratiekamp Teresienstadt (CZ): 1 uur rijden. Indrukwekkend om dit concentratiekamp van binnen te mogen zien. Adres: Theresienstadt, dicht bij Decín. 
 • Fort Königstein: 40 minuten rijden. Het fort Königstein, de ‘Saksische Bastille’, is een fort op een heuveltop in de buurt van Dresden, in Saksisch Zwitserland, boven de stad Königstein op de linkeroever van de rivier de Elbe. Voor jong en oud een prachtig fort om te bezoeken. Trek er gerust een hele dag voor uit, zo groot is het.
 • Oude burcht en klooster Oybin: 40 minuten rijden. De romantische ruïnes van het kasteel en het klooster van Oybin verrijzen op wat waarschijnlijk het beroemdste rotsmassief in het Zittau-gebergte is. Een bezoek aan deze ruïnes is goed te combineren met de wandeling Ritterschlucht of de stoomtrein.
 • Boottocht met een oude stoomboot vanuit Rathen(DLD): 1 uur rijden. Je kan op verschillende punten opstappen.
 • Mijnbouw ‘Marie Louise Stolln’ (DE):1 uur rijden. Sinds 1230 werd In deze mijn ijzer en koper gewonnen. Het is mogelijk om hier rond te kijken en te zien wat voor werkzaamheden hier gebeurden. Familiekaart 2+3, t/m 16 jaar: € 21,-. Adres: Siedlung 1 01819 Kurort Berggießhübel.
 • DDR en SBZ Gevangenis (DE):40 minuten rijden. Dit gebouw, de voormalige staatsgevangenis, is een gedenkteken voor alle slachtoffers van de twee gevangenissen in Bautzen. Hier werden politieke gevangenen onder onmenselijke omstandigheden vastgehouden tijdens het nationaalsocialisme, de sovjetbezetting en de SED-dictatuur. Prijs: gratis, adres: Weigangstraße 8A, 02625 Bautzen, Duitsland.

Ontdek de prachtige natuurparken in de buurt van onze camping

Voor gezinnen die graag wat actievere uitstapjes ondernemen is er ook genoeg te vinden in de omgeving van onze camping en Dresden. Op één uur rijden vind je de prachtige Dresden Zoo. Iets dichterbij vind je Natuurpark Zittauer Gebirge met een speciale wandelroute voor kinderen. Je kunt ook de andere kant op rijden en met de Kirnitzschtalbahn in Bad Schandau het nationale park Saksische Schweiz in of de rotsformatie Bastei in dit park bezoeken. Of leef je uit in het klimbos in Großschönau dat op slechts een half uur rijden ligt van onze camping in de omgeving van Dresden. En er zijn ook in de omgeving van onze camping en Dresden voldoende zwembaden en pretparken te vinden:

 • Rodelpark Oberoderwitz(DLD): 25 minuten rijden. Leuke rodelbaan voor jong en oud. Prijs: 3 ritten € 8,- per volwassene en € 5,- per kind. Het is ook mogelijk om kortingskaarten te kopen. Adres: Spitzbergstraße 4 a-b 02791 Oderwitz.
 • Waterfietsen in Sohland am der Spree: 15 minuten rijden. Prachtige plek om tot rust te komen. Ze hebben een restaurantje, speeltuin en waterfietsen. Een heerlijke plek voor het hele gezin.
 • Doolhof Kleinwelka Bautzen:40 minuten rijden. De grootste verzameling van doolhoven in Duitsland, waaronder het enige avontuurlijke labyrint in de wereld! Vind jij het doel in het midden van het labyrint? Dan ontvang je een Finse stempel op je ticket en wordt je beloond met een prachtig uitzicht op zoekenden in het doolhof. Ook kun je met een kabelbaan over het labyrint vliegen. Familiekaart 2+2: € 15,-. Adres: Am Saurierpark 2, OT Kleinwelka, 02625 Bautzen, Duitsland.
 • Mariba(DLD): 30 minuten rijden. Erg leuk zwembad voor kinderen. Familiekaart 2+2: € 40,-.
 • Trixi-bad(DLD): 30 minuten rijden. Familiekaart: € 32,-.
 • Buitenzwembad: 15 minuten rijden. Erlebnisbad Weissbachtal taubenheim/spree is een buitenzwembad met glijbaan en peuterbad. Naast dit buitenzwembad zijn er nog vele andere zwembaden in de buurt.
 • Meer met strand: 40 minuten rijden. In het grote meer Talsperre Bautzen kan gezwommen en gevaren worden. Daarnaast zijn er waterfietsen beschikbaar en is er minigolf, beachvolleybal, een klimpark en een tennisclub in de buurt.
 • Elbe – Freizeitland Koningstein (DE):45 minuten rijden. Familiezone: Leuk pretpark voor kinderen. Familiekaart 2+2 (t/m 14 jaar): € 38,-. Actie-zone: Klimwand, Abseilen, Houserunning, Flying Fox, Sky-Shooter en een klimnet. Prijs om alles éénmaal te doen: € 35,-. Adres: Am alten Sägewerk 3 - 01824 Königstein.

Een uitstapje voor iedereen

Voor iedereen is er dus ook in Dresden in de omgeving van de camping een leuke activiteit te vinden. Bekijk ook eens de uitstapjes in de Tsjechische regio van de camping. Boek nu je vakantie bij ons en ervaar wat onze camping en de omgeving van Dresden jou te bieden heeft. Of bel ons voor meer informatie via 0636164972.

Klik rechts in de hoek van de kaart om naar de website te gaan, hierdoor krijgt je meer informatie te krijgen over de map.  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren