Excursies

Excursies Duitsland

Excursies Tsjechië

Citytrip Praag 2023

Hoe leuk is dat! inclusief Nederlandse gids! 

We hebben het voor jullie heel makkelijke gemaakt, We hebben namelijk gezorgd dat je op de camping een trip naar Praag kan boeken. Dit is lekker makkelijk want je hoeft zelf niet te rijden, een parkeerplaats te zoeken in de drukke stad of iets uit te zoeken over Praag zelf. 

We hebben zelf gemerkt dat het zo veel makkelijker is om gewoon een bus in te stappen en een gids te hebben tijdens een citytrip. Zo komt je in een dag veel meer te weten over de stad dan wanneer je het zelf uitzoekt.

De bus vertrekt om 8.00 uur vanaf de camping en zal weer om 21.30 uur terug zijn op de camping. We hebben een Nederlandstalige gids die u kan rondleiden door Praag!

Datums:

 • 25 juli 2024
 • 1 augustus 2024
 • 8 augustus 2024
 • 15 augustus 2024 

Startpunt

 • 10:30 – 11:50 wandeling Praagse burcht
 • 12:00- 12:15 Wisseling van de wacht bij de Praagse burcht, dit is een ceremonie van wachten die wisselen.
 • 12.15-12.45 koffie pauze (excl)
 • 12.45 – 13.30 wandeling Kleine zijde
 • 13:30 – 14:00 Wandeling Karelsbrug
 • 14:00 – 15:00 Wandeling Oude stad met de Astronomische klok
 • Na 15.00 ben je vrij om te staan en te gaan waar je wilt, de rondleiding is overigens niet verplicht! 
 • 19.00 Eindpunt 

Je kunt tickets reserveren bij de receptie of online. (betalen in contanten of met pin)

Prijs 600kc per persoon incl. de rondleiding door Praag.

Een kort verhaaltje over Praag:

Praag, de Gouden Stad aan de rivier de Moldau, wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het volledige historische centrum werd dan ook door UNESCO op hun Werelderfgoedlijst geplaatst. Het is één van de oudste en grootste steden in Centraal-Europa met een uniek en divers architecturaal aanbod, één van zijn bijnamen is ‘de stad van de honderd torens’. Een grove onderschatting, want Praag telt er maar liefst 550!

Tot 1992 was Praag de hoofdstad van Tsjecho-Slovakije, daarna van de republiek Tsjechië. Doordat er tijdens WO II weinig bezienswaardigheden zijn vernietigd vind je er vele gebouwen in zeer diverse bouwstijlen terug. Zowel in barokke, gotische, jugendstil en brutalistische stijl werden opvallende gebouwen neergezet. In de historische binnenstad vind je onder andere het astronomisch uurwerk op het Oudestadsplein en de bekende Karelsbrug die de verbinding maakt tussen de Oude Stad en de wijk Malá Strana.

Aan beide zijden van het centrum ligt een historische vesting. Aan de noordwestzijde is dat de grootste burcht ter wereld: de ‘Praagse Burcht‘. Aan de zuidkant ligt de vesting Vysehrad, met binnen haar muren de begraafplaats van vele bekende Tsjechen. Bezoek ook zeker eens het Nationaal Museum, het belangrijkste museum van Tsjechië.

Maar er zijn ook wat voorbeelden van recentere architectuur te vinden in Praag, zoals bijvoorbeeld de brutalistische Zizkov-televisietoren. Sinds 2000 zijn de drie palen van de toren versierd met kruipende baby’s van de Tsjechische beeldhouwer David Cerny.

Praag telt naast de vele torens ook heel wat eetgelegenheden in bijzondere stijl. Zo kan je in Café Imperial heerlijk dineren in een Art Nouveau kader. Een liefhebber van visgerechten kan terecht in Hergetova Cihelna. Een stijlvol restaurant met zicht op de Karelsbrug.

Heerlijk toch die eeuwen geschiedenis met statische gebouwen, typische gerechten en kunstige straatjes.

Boek nu en reserveer een citytrip naar Praag! 

Zin in de citytrip naar Praag? Reserveer dan nu online, we zien je graag aankomend seizoen verschijnen! Of bel voor meer informatie naar 0636164972. Natuurlijk zijn de activiteiten volledig vrijblijvend.  Op de camping kun je met eigen tent, caravan of camper komen of bijvoorbeeld een stijlvol appartement, gezellige blokhutten voor 6 personen of onze mooie safaritenten. Boek een mooie kampeervakante met citytrip Praag. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen op 0031636164972.

Excursie naar de Skoda fabriek en Museum

Heb je altijd al eens willen zien hoe auto’s gemaakt worden en alles wat erbij komt kijken in een grote autofabriek? Dan is dit je kans op een UNIEKE complete rondleiding! De rondleiding zal in het Engels zijn. 

We zijn uitgenodigd om met een groep van 20 personen te komen. Bij aankomst wordt de groep opgedeeld in twee groepen van 10 personen. De eerste groep zal beginnen in het museum en de tweede groep zal in de fabriek beginnen. Let op de excursie in de fabriek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar!

Xomerbreak voor de skodafabriek: tussen 27-07 en 07-08 is de fabriek gesloten en zijn er geen excursies. 

Datum Skodafabriek:  20.07.2022 voor maximaal 10 personen! Let op twee eigen auto’s kunnen de fabriek in. Er moet ruimte zijn voor een gids. (Engels gesproken). Je krijgt op deze dag zowel een rondleiding door de fabriek als museum. 

Het museum ook op eigen houtje bezocht kan worden

Dagindeling

10:00 Verzamelen bij de receptie. 

10:15: Uiterlijke tijd om te vertrekken

12:00 Aankomst

12:20 Melden bij de receptie! Wees hier echt op tijd!

12:30: Rondleiding begint met 2 eigen auto’s!

15:30: Einde van de rondleidingen.(ik ben hier niet zeker van bij de tour van 9 augustus dit is namelijk een volledig rondleiding is)

17:30: Aankomst op de camping (of later) 

We zoeken voor elke rondleiding iemand die de leiding zou willen nemen over de groep. Deze personen krijgen de lijst mee met personen die mee gaan.

Kosten: 200 kronen per volwassene, kinderen/studenten:100 kronen LET OP! vanaf 10 jaar! 

Regel: dichten schoenen aan! Geen hakken. 

Vervoer: eigen auto, idee is om samen te reizen en de kosten te splitten?

Adres

ŠKODA AUTO (90 km vanaf de camping)                                                                           

Parkeren: Je kunt parkeren aan de overkant van de Skodafabriek, in een garage bij het winkelcentrum. Let op één auto moet mee de Skodafabriek in.

Aanmelden kan na reserveren, per e-mail.

Wees er snel bij want vol = vol